FB Haber

Haberleri ister oku ve ister dinle. Fenerbahçe ile ilgili tüm haberler bu uygulamada.

Download on the AppStore
ajansspor: Ali Koç'tan Süper Kupa açıklaması: "Urfa'ya seyahat planı yapmayın"

Ali Koç'tan Süper Kupa açıklaması: "Urfa'ya seyahat planı yapmayın"

ajansspor

Trendyol Süper Lig devi Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 7 Nisan tarihinde Şanlıurfa'da oynanacak Süper Kupa finali hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ali Koç, "Taraftarımıza çağrıda bulundum; lütfen Şanlıurfa’ya seyahat planı yapmayın, Süper Kupa bileti rezerve etmeyin. İki opsiyonumuz var; hiç çıkmamak, ikinci opsiyonumuz U19 takımı ile çıkmak" dedi.

Olympiakos ile oynayacağı Konferans Ligi çeyrek final ilk maçı öncesinde Galatasaray iel Süper Kupa'da karşılaşacak olan Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç, "Büyüklerimizden aldığımız görüş radikal bir tepki olacaksa Süper Kupa ile başlamalıyız dendi. Ben buna arkadaşlarımla beraber sonuna kadar katılıyorum. İlkesel sebeplerle katılıyorum. Sen bize diyeceksin ki 'Ülke puanı, vatan millet Sakarya, yeni bir tarih belirlemeliyiz' sonra rakibimiz kabul etmedi diyeceksin" açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda Süper Kupa ile ilgili "15 Mart gününe kadar bekleseydiniz Süper Kupa tarihini belirlemek için tur atladık, ona göre tarih belirlerdiniz. O tarihe kadar bekleyemediniz. Avrupa'da oynayan takımlar, bizim rakiplerimiz takvimi değiştirecek ama bizim federasyonumuz Süper Kupa tarihini değiştirmeyerek hem Fenerbahçe'nin şampiyonluk ve Avrupa yoluna taş koyacak. Bu maça çıkmayalım diyen o kadar çok insan var ki" ifadelerini kullandı.

Süper Kupa finaline çıkmamanın bedellerini ifade eden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, şu cümleleri kullandı: "Bir karar vermek zorundayız. Hiç çıkmamanın bedeli nedir? Hukuken önümüzdeki sezon Türkiye Kupası'na ve kalırsanız Süper Kupa'ya katılamıyorsunuz. Önemli değil. 3 ay ile 1 yıl hak mahrumiyeti söz konusu. Yakalamışken bizi bırakmazlar diye düşünüyorum. Mali bedelini bilmiyoruz. Bütün organizasyon masraflarını karşılamak zorundayız. İptali nedeniyle TFF'nin her türlü maddi ve manevi zararını karşılayabiliriz. Urfa Stadı'nda yıllardır top oynanmıyor, Allah bilir oranın temel atma parasını da bizden isterler. U-19 ile maça çıkma opsiyonunu masaya getireceğiz. Bu ıslıklardan anladığım hiç çıkmayıp U-19'la çıkacağımıza. Bizim de tercihimiz o. Hukuki tarafında onlara bu malzemeyi veremeyiz. Dolayısıyla bunu burada sizden yetki isteyeceğiz."

Habere git: ajansspor