FB Haber

Haberleri ister oku ve ister dinle. Fenerbahçe ile ilgili tüm haberler bu uygulamada.

Download on the AppStore
beIN Sports: Aziz Yıldırım dan Mourinho sözleri Para konuşmadık

Aziz Yıldırım dan Mourinho sözleri Para konuşmadık

beIN Sports

Fenerbahçe'de yeniden başkanlığa adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı. Yıldırım, seçimini kaybetmesi halinde bile Jose Mourinho'nun maliyetinin yarısını karşılayacağını duyurdu.

Adaylık süreci hakkında konuşan Aziz Yıldırım "Başkanlığa hiç niyetim yoktu. Ama Fenerbahçe'de sorunlar var. Bunları çözmemiz lazım. 'Biriniz aday olsun' dedim ama 'Sizden başka kimse olmaz' dediler. Mecbur kaldık. 6 sene önce "Aziz Yıldırım gitti, Türk futbolu kurtuldu" dediler. Şimdi de "Aziz Yıldırım gelsin, Türk futbolunu kurtarsın" diyorlar. Kimseyle kavga etmeyeceğiz, ama benimle kavga ederlerse o zaman ederim." dedi.

Sarı lacivertli kulübün mali problem yaşamayacağını belirten Aziz Yıldırım "Fenerbahçe'nin hiçbir zaman para sorunu olmaz. Ben niye halka açtım bu kulübü? Yapardım binlerce kişiyi üye, ölene kadar başkan olurdum. '1 Milyon Üye' kampanyası başlattım hapisteyken. Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük STK'larından biridir. Fenerbahçe'nin istemediği hiçbir şey olmaz. Ne zaman, birleştiği zaman. Birleşmezse Fenerbahçe'den de bir şey olmaz." diye konuştu.

Aziz Yıldırım, hedefinin Fenerbahçe'nin yeniden şampiyonluk yaşaması olduğunu söylerken "Derdim Fenerbahçe'nin şampiyon olması. Dört sene Fenerbahçe şampiyon olamadı, nedenini mahkemeler. Ben ve dava arkadaşlarım her gün mahkemeye gittik. Mahkemeler uğraştık ve Fenerbahçe'ye zarar verdik. Bunu biliyoruz. Sonra kombine almayın, forma almayın, maça gitmeyin gibi şeyler denildi. Hep beraber Fenerbahçe'yi şampiyonluktan ettik" ifadelerini kullandı.

"DERBİYİ KAZANACAĞIZ"
Aziz Yıldırım, Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında oynanacak olan Galatasaray derbisini kazanacaklarına inandığını söylerken şöyle konuştu: 

"3 Haziran 2018'den bu yana Fenerbahçe'nin sade bir üyesi ve taraftarı olarak, çokça emek sarf ettiğimiz kulübümüzün durumunu üzülerek takip ettim. Bu süreçte resmin dışına çıkarak, kulübe uzaktan bakmanın avantajını elde ettim. Herhangi bir kasıt taşımadan yaptığımız hataları gözlemleme şansı elde ettim. Düşünce yapımızı değiştirmek, değişerek gelişmek bir erdemdir. Mevcut kulüp başkanının ve yönetimin çalışmalarına engel olmamak, olayı saha dışına taşımamak adına muhalefet yapmadım. Konuştuğumda da birlik ve beraberliğe dikkat çektim. Özellikle bu sezon seçimin saha içini etkilemesi adına Ocak 2024'ten bu yana sükunet çağrısı yaptım. Camiayı futbol takımının arkasında olmaya davet ettim. Bu hafta Galatasaray derbisini kazanacağız ve yeni süreç başlayacak. 2018 şampiyonluğumuz seçim sürecine kurban edildi, ben bunu yapmadım. Hiçbir seçim, şampiyonluktan önemli değildir. İnşallah bundan sonra seçim uğruna hiçbir kupalar, madalyalar feda edilmez."

"KAYBEDERSEK MOURINHO'NUN PARASININ YARISINI ÖDEYECEĞİM" 
Joe Mourinho ile yaptığı görüşmenin detaylarını da açıklayan Aziz Yıldırım "Mourinho ile 2 saat görüştüm. Hiç para konuşmadık. Bir baktım televizyonda, '15 milyon verecekler' diyorlar. Sana ne? Şartlarda anlaşırsak gelecek ama siz bırakmıyorsunuz. Fenerbahçe'nin maçlarını izlediğini söyledi. Bir aday iletişime geçmiş, mevcut başkan menajerleri göndermiş." diye konuştu.

Seçimi kaybetmesi halinde Portekizli teknik direktörün maliyetinin yarısını karşılayacağını açıklayan Aziz Yıldırım şu ifadeleri kullandı:
"Takımımız iyi, 2-3 tane en fazla 5 tane oyuncu alırsınız ama başına insanlar lazım. Onu güçlendirecek isimler lazım. Bu yönetime teklifim; Jose Mourinho ile çalışmayı düşünüyorlarsa Şekip Mosturoğlu'ndan rica edeceğim, iki taraftan arkadaşlar gitsin ve imzayı atsınlar. Kim seçilirse, Mourinho ile devam etsin. Ben kaybedersem, Mourinho'nun parasının yarısını ödemeyi taahhüt ediyorum. Ben seçilirsem  ve Jose Mourinho gelirse, istediği birkaç oyuncuyu alırız. Transferde cömert falan bir durum yok! İçeriyi bir göreyim, ona göre bakarım. Borç kapatmaya değil Fenerbahçe'yi şampiyon yapmaya geliyorum."

FENERBAHÇE'DE SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU

Habere git: beIN Sports