FB Haber

Haberleri ister oku ve ister dinle. Fenerbahçe ile ilgili tüm haberler bu uygulamada.

Download on the AppStore
Fenerbahçe SK: BAŞKANIMIZ ALİ Y. KOÇ: BİLDİĞİM BİR ŞEY VAR Kİ O ARKADAŞ KARİYERİ BOYUNCA BİZİM STADIMIZA EN AZINDAN BİZLER YÖNETİMDEYKEN BİR DAHA GİREMEZ

BAŞKANIMIZ ALİ Y. KOÇ: BİLDİĞİM BİR ŞEY VAR Kİ O ARKADAŞ KARİYERİ BOYUNCA BİZİM STADIMIZA EN AZINDAN BİZLER YÖNETİMDEYKEN BİR DAHA GİREMEZ

Fenerbahçe SK

Başkanımız Ali Y. Koç, deplasmanda 1-1 berabere kaldığımız Adana Demirspor maçındaki skandal ve taraflı hakem kararlarına ilişkin bugün Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

DAHA ÖNCE SİVASSPOR-GALATASARAY MAÇINDA YAŞANANLAR, DÜN ADANA DEMİRSPOR-FENERBAHÇE MAÇINDA YAŞANANLAR; ASLINDA TÜRK HAKEMLİK MÜESSESESİNİN İFLASININ BELGESİDİR, SERTİFİKASIDIR

Yarın Yüksek Divan Kurulumuz var, orada en kapsamlı ve detaylı açıklamayı da yapacağız. Malumunuz dün gece olanlar… Bu bağlamda buraya geldik. Nelerden, ne için rahatsızlık duyduğumuzu ifade ettik. Aslında daha önce Sivasspor-Galatasaray maçında yaşananlar, dün Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşananlar; aslında Türk hakemlik müessesesinin iflasının belgesidir, sertifikasıdır. Bunda artık tartışacak bir konu yoktur. Federasyonun da farklı düşündüğünü sanmıyorum, detaylara çok girmedik. Özelde yapılan görüşmeleri de burada tabii ki aktırmayacağım ama akıl akıldan üstündür. Herkes bunu, dün gece yaşananları gördü.

ALİ PALABIYIK BİR DAHA MAÇ ALIR YA DA MAÇ ALMAZ VS. VS. ONU DA BİLEMEM ANCAK BİLDİĞİM BİR ŞEY VAR Kİ O ARKADAŞ KARİYERİ BOYUNCA BİZİM STADIMIZA EN AZINDAN BİZLER YÖNETİMDEYKEN BİR DAHA GİREMEZ!

Türk hakemleri ile bu işin gitmeyeceği apaçık ortadadır ki yabancı hakem konusuna en karşıyken ‘artık yabancı hakem denememiz lazım’ denen noktaya geldik. Biz şöyle bir öneride bulunduk; federasyonumuz Dünya Kupası arasında ‘en azından VAR’a yabancı hakemi yapabilir miyiz’ diye irdeledi. Hatta teknolojik olarak başka bir ülkeden bu hizmeti alabilir miyiz diye ki sonuç itibarıyla bağlantılar fiberoptikle gidiyor, illa fiziken ne stadyumda olması ne de Türkiye’de olması gerekiyor. Ona da baktılar ama yaptıkları temaslarda arzu ettiğimiz çözümleri çıkartamadılar. Ama şurada 15 hafta kalmışken hadi bu hafta da geçti, dedik ki ‘VAR’a yabancı hakemler gelsin’. Evet, lisan bariyeri var. Yani bizim FIFA’ya giden hakemlerimiz bile doğru dürüst İngilizce konuşamıyorlar, bırakın diğerlerini… Ancak bizim inancımız, iddiamız, ısrarımız orta hakemin niyeti dünkü gibi bir niyet de olsa doğru bir VAR hakemliği teknolojiyi kullanarak Türk futbolunun en adil şekilde yönetilmesine garanti olur, sibobu olur diye düşünüyoruz. Bu kadar kısa sürede bunu yapabilirler mi, yapamazlar mı bilmiyoruz. Ali Palabıyık, bir daha maç alır, maç almaz vs. vs. onu da bilemem ancak bildiğim bir şey var ki o arkadaş kariyeri boyunca bizim stadımıza en azından bizler yönetimdeyken bir daha giremez! Bunu size bu kadar açık ve net bir şekilde söyleyeyim.

Kendisinin bugüne kadar sadece bizim maçımızda değil, baktığınız zaman şaibeli pek çok maçı var. Yani bu, buraya has değil. Bu yeni MHK’nın ataması değildir. Selahattin Bey’in dediği gibi eski MHK’nın atamasıdır, eski MHK da giderayak bir bombayı bırakmıştır. Peki, nasıl? Böyle bir adamı dünkü maça atamak, gencecik bir hakemi en baskının olacağı başka bir maça atamak… İnşallah yeni MHK, elinden geldiğince bu sıkıntıları giderebilecek çözümleri bulur. Ama tekrar ediyorum, dün gece ofsaytımsı, penaltı pozisyonu olduğu maç da dahil olmak üzere bu kadar iyi niyetli bir şeyler yapılmaya çalışılan bir ortamda Türk hakemlik müessesesinin iflas ettiğinin belgesidir, kanıtıdır, sertifikasıdır. Fahiş hatalar, akıllardan silinmeyecek fahiş hatalar evet, insanın olduğu yerde her zaman hata olur ama ne hikmetse hep bir takımın aleyhine, başka bir takımın lehine işlemektedir.


VE DÜN YİNE KORAY GENÇERLER!

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçının VAR hakemi Koray Gençerler ile ilgili soru üzerine Başkanımız şu şekilde bir açıklama yaptı:

VAR hakemini size bir hatırlatayım: Koray Gençerler! Nereden hatırlayacaksınız Koray Gençerler’i? İki sene evvel kendi sahamızda 8 maç yenilmemiştik, lider gidiyorduk, Pelkas’ın Konyaspor’a olağanüstü bir golü vardı. Hepimiz ağzımız açık o golü seyrettik. Sonra bir yerden ‘el’ diye bir pozisyon çıkarttı ve iptal ettirdi. Bu sezona gelelim; ilk yenildiğimiz maç Konyaspor, tesadüf yine Konyaspor. Bildiğiniz üzere Valencia atılmıştı. Hakeme sırtı dönüktü. Bize göre atılmasını gerektirecek hiçbir pozisyon yoktu. Ama yine Koray Gençerler ve hakemi ikaz ederek attırdı. Ve dün yine Koray Gençerler! Daha fazlasını söylemeye ihtiyaç duymuyorum. Tekrar ediyorum; acilen, tez zamanda Türk futboluna muhakkak en azından VAR seviyesinde bu sezon mümkünse yabancı VAR hakemleri getirilmeli. Bunu söylemek kolay, Federasyonun da iyi niyetli böyle bir çabası olduğunu biliyorum. Ama bence birazcık daha ısrar etmekte fayda var. Çünkü Yunanistan, Suudi Arabistan yabancı hakem getirebiliyorsa bizim neyimiz eksik? Biz de bunu yapabiliriz diye düşünüyorum.

Türkiye Futbol Federasyonu Büyükekşi’nin skandal hakem kararlarını kabul edip etmediği yönündeki soruya Başkanımız Ali Y. Koç, şu şekilde cevap verdi:

Ben, özelde konuştuklarımı burada açıklamam. Ama kabul etsin ya da etmesin kimin puanları gidiyor? Kimlere avantaj sağlanıyor? Sivas maçından 3 puan, dün 2 puan bakıldığında 5 puan! Peki, nasıl olacak bu iş? Camiama da sesleneceğim, hepsini yarın YDK’da yapacağım. Teşekkürler, iyi akşamlar.

Habere git: Fenerbahçe SK