FB Haber

Haberleri ister oku ve ister dinle. Fenerbahçe ile ilgili tüm haberler bu uygulamada.

Download on the AppStore
ajansspor: Fenerbahçe'den Maxi Gomez transferi için iki formül

Fenerbahçe'den Maxi Gomez transferi için iki formül

ajansspor

Forvet arayışlarına hız veren Fenerbahçe, Valencia'da forma giyen 25 yaşındaki Uruguaylı forvet Maxi Gomez ile prensip anlaşmasına vardı. Sarı lacivertlilerin bu transferi gerçekleştirebilmek için önünde iki formül var. 

Valencia 12 milyon Euro istiyor

Valencia her ne kadar iki yıl daha sözleşmesi bulunan Maxi Gomez'in maaş yükünden kurtulmak istede de 2019'da Celta Vigo'dan 14,5 milyon Euro'ya kadrosuna kattığı Uruguaylı futbolcuyu düşük bir bonservis bedeliyle bırakmak istemiyor. İspanyol ekibinin 25 yaşındaki golcü için 12 milyon Euro talep ettiği öğrenildi.

Anlaşma için iki formül var

Fanatik'te yer alan habere göre; Fenerbahçe'nin bu transfer için İspanyollar’la da iki formül üzerinde anlaşma sağlanması planlanıyor. Fener cephesi, karşı tarafın 12 milyon Euro’luk bonservis bedelini 8 milyon Euro civarına çekmek istiyor. Aradaki fark büyük olduğu için bu açıdan ortak noktada buluşulması kolay değil. Fenerbahçe’nin ikinci seçeneği ise satın alma opsiyonlu kiralama. Tarafların pazarlıklarını sürdürdüğü ve nasıl bir yol izleyeceklerinin de önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.

Gomez'e yıllık 2,5 milyon Euro

Sarı lacivertliler prensip anlaşmasına vardığı Uruguaylı golcünün yıllık 2.5 milyon Euro’luk yıllık talebini ise karşılamaya hazır. Geçen sezon Valencia formasıyla 29 maça çıkan Maxi Gomez, 5 gol atıp 3 asist yaparken, 2020-21 sezonunda ise La Liga’da oynadığı 31 maçta 7 gol-5asistlik performans sergilemişti.

Habere git: ajansspor