FB Haber

Haberleri ister oku ve ister dinle. Fenerbahçe ile ilgili tüm haberler bu uygulamada.

Download on the AppStore
ajansspor: Fenerbahçe kalesi Alanyaspor maçında Berke Özer’e emanet

Fenerbahçe kalesi Alanyaspor maçında Berke Özer’e emanet

ajansspor

Ozan ERMİŞ-AJANSSPOR

UEFA Avrupa Ligi'nde Antwerp ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe'de hayal kırıklığı yaşanıyor. Kadıköy'de ağırladığı Belçika ekibi karşısında üstünlüğünü koruyamayan temsilcimizde moraller bozuldu. Ancak sarı-lacivertlilerin önünde 2 gün sonra bir başka önemli sınav var.  

Rakip 6 maçtır kaybetmeyen Alanya

Fenerbahçe, Süper Lig'in 10. haftasında Bülent Korkmaz yönetimide 6 maçtır yenilmeyen ve bu karşılaşmaların 4'ünü kazanan Alanyaspor'u ağırlayacak. Sarı-lacivertliler Antwerp maçını unutup hemen bu karşılaşmaya hazırlanmak için kolları sıvadı. Ancak PFDK tarafından dün açıklanan cezalar zorlu mücadele öncesi yeni bir darbe oldu.

Berke Özer'e beklediği şans geldi

Trabzonspor deplasmanında yaşanan gelişmeler nedeniyle Altay Bayındır 1, Bright Osayi-Samuel de 3 maç ceza aldı. Özellikle bu sezon tüm resmi karşılaşmalarda kaleyi koruyan Altay'ın cezası gözleri kaleye çevirdi. Bu durumda Fenerbahçe'nin kalesini Berke Özer koruyacak. 

Fenerbahçe'deki tek resmi maçında gol yemedi

Mücadele öncesi ilginç bir istatistik dikkat çekiyor. 21 yaşındaki eldiven, Fenerbahçe'ye 2018-19 sezonunda transfer olmasına rağmen henüz hiçbir Süper Lig maçında görev yapmadı. Berke, Fenerbahçe'nin kalesini sadece 2018'de Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan ve 1-0 kazandıkları Giresunspor maçında korumuştu.

Hep sırasının gelmesini bekledi

Berke Özer, Fenerbahçe'deki ilk sezonunda Volkan Demirel ve Harun Tekin gibi isimlerin arkasında kaldığı için sarı-lacivertlilerin U21 takımında 8 maça çıktı. 2019-20'de ise bu kez de Altay Bayındır'ın transfer edilmesiyle Westerlo takımına kiralandı. 

Volkan Demirel: Berke'de kendimi görüyorum

Berke, Belçika kariyerindeki ilk sezonunda 22, ikinci sezonunda da 24 maça çıkarak başarılı bir performans sergiledi. Altınordu'dan transfer edilen file bekçisinden Fenerbahçe camiası çok mutlu. Nitekim Volkan Demirel de "Berke'de kendimi görüyorum" diyerek genç kaleciye duyduğu inancı ifade etmişti. 

Fenerbahçe taraftarından Berke'ye destek

Fenerbahçeli taraftarlar da Alanyaspor maçı öncesi şimdiden sosyal medyada Berke Özer'e destek olmaya başladı. Sarı-lacivertliler, 1.90 boyu ve çevikliği ile dikkat çeken file bekçisine güvendiklerini ve Altay ile beraber uzun yıllar Fenerbahçe'ye kaleci sorunu yaşatmayacağını yazan mesajlar paylaştı.

Yedeği 18 yaşındaki Osman Ertuğrul

Öte yandan Fenerbahçe-Alanyaspor maçında Berke Özer'in yedeği ise Osman Ertuğrul Çetin olacak. Henüz 18 yaşında olan genç eldiven geçtiğimiz sezon sarı-lacivertlilerinn U19 takımı ile 12 maça çıkrken, U17 Milli Takımı'nın kalesini de korumuştu.

Habere git: ajansspor