FB Haber

Haberleri ister oku ve ister dinle. Fenerbahçe ile ilgili tüm haberler bu uygulamada.

Download on the AppStore
ajansspor: Fenerbahçe kongrede yayınlanan videoyu FIFA ve UEFA'ya yolladı

Fenerbahçe kongrede yayınlanan videoyu FIFA ve UEFA'ya yolladı

ajansspor

Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre Fenerbahçe Spor Kulübü, bugün Ülker Stadyumu'nda düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda yayınladığı videoyu FIFA ve UEFA'ya yolladı.

FIFA Başkanı Gianni Infantino Trabzonspor - Fenerbahçe maçındaki olaylarla ilgili, "Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Süper Lig maçının ardından tanık olunan şiddet kesinlikle kabul edilemez. Bunların saha içinde ya da dışında, sporumuzda ya da toplumumuzda yeri yoktur. Bunu daha önce de söyledim ve yine söyleyeceğim - futbolda istisnasız tüm oyuncular, dünyanın dört bir yanındaki pek çok insana keyif veren bu oyunu oynamak için güvende ve emniyette olmalıdır. İlgili makamları bu hususa her düzeyde riayet edilmesini sağlamaya ve Trabzon'da meydana gelen şok edici olayların faillerinin eylemlerinden sorumlu tutulmalarını sağlamaya çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Biz neden mi isyan ediyoruz?" adlı videoyu Acun Ilıcalı'nın desteğiyle oluşturulduğunu ve hazırlandığını açıkladı. Koç, "Sayın Acun Ilıcalı dostumuzda bu video için büyük emek harcadı" dedi.

Fenerbahçe'nin kongrede yayınladığı ve FIFA ile UEFA'ya da yolladığı "Biz neden mi isyan ediyoruz?" adlı videosunda, "Şampiyonluğumuzu çaldınız, FETÖ kumpasına seyirci kaldınız, kurşunlandık umurunuzda olmadı, Şampiyonlar Ligi hakkımızı elimizden aldırdınız, limitler getirip önümüzü kestiniz, beceriksizliklerinizi üstümüze yıktınız, hakemlere operasyon yaptırdınız, futbolcularımızı linç ettirmeye kalktınız, yetmedi ceza vermeye çalışıyorsunuz" sözleri yer aldı.

Ali Koç, Trabzonspor maçı sonrasında yaşanan olaylarla ilgili tünel videolarının yok olduğunu söyledi ve "Tribünlerde yoğun küfürler edildi. Hiçbir sevk yapılmadı. Tünel videolarına ulaşmak istiyoruz, yok diyorlar. Bütün statlar kameralar aynı şirket tarafından monte edilmiş ve hepsi TFF'ye bağlı. Verilen cezalar bize gösteriyor ki sanki orası özerk bir bölge. Acaba biz şiddeti normalleştirmeye çalışan bir ülke haline mi geldik. Oradaki linç teşebbüsü tamamen göz ardı edilip futbolcularımızın meşru müdafası gösteriliyor. Fenerbahçe'nin ülkesi ve vatanı için duruşu kurulduğundan beri apaçık ortadayken bu maçtan sonra tek bir siyasi partiden, tek bir siyasetçiden, TFF'den veya herhangi bir futbol paydaşından bir geçmiş olsun mesajı gelmemesi son derece manidar bir o kadar da derin anlamlar taşımaktadır" açıklamasını yaptı.

Habere git: ajansspor