FB Haber

Haberleri ister oku ve ister dinle. Fenerbahçe ile ilgili tüm haberler bu uygulamada.

Download on the AppStore
ajansspor: Spor yazarları Fenerbahçe - Olympiakos maçı için ne dedi

Spor yazarları Fenerbahçe - Olympiakos maçı için ne dedi

ajansspor

Uğur Meleke (Hürriyet): Dün normal süre 1-0 sonuçlandıktan sonra ise apayrı bir müsabaka başladı Kadıköy’de. Sarı-lacivertliler daha yorgun gözüktüler bu son otuz dakikada. Daha kopuk bir futbol vardı sahada. Üçü de üzgün bir biçimde oyundan çıkan Dzeko, İrfan ve Fred’siz takım daha renksizdi ve Olympiakos’u ortak etti oyuna. Bu futbolcuların hiç olmazsa biri ya da ikisi acaba 120 dakikayı tamamlayamazlar mıydı? Fred’in çıkmak istemediği netti vücut dilinden. Zira onlar sahadayken hem Fenerbahçe daha iyi oynuyordu, hem de penaltılarda kalitelerine ihtiyaç duyuldu bu isimlerin.

Güntekin Onay (Hürriyet): F.Bahçe, gücünün ve kalitesinin, rakibinden oyun olarak da her alanda üstün bir takım olduğunun farkında değil miydi acaba? En azından İsmail Kartal değildi galiba... İlk maçta Ferdi. Fred ve İsmail’i yedek oturtup rakipten 3 gol yedikten sonra hamleleri yapması ne kadar yanlış ise dün akşam da 3 değerli oyuncuyu aynı anda çıkartması da hataydı.

Fenerbahçe güle oynaya rahatlıkla geçmesi gereken bir turu Olympiakos’a adeta altın tepsi ile sundu.

Maç penaltılara gittikten sonra her şey olabilir. Genellikle de maçı penaltılara götürmek isteyen taraf psikolojik olarak daha avantajlıdır.

Dün Olympiakos kalecisi penaltılarda 3 gole izin vermeyerek geceye damgasını vurdu. Fenerbahçe bu turu erken gol bulmasına rağmen Kadıköy’de böyle müthiş bir taraftarın önünde asla kaybetmemeliydi. 2’nci yarı ve uzatmalarda tur ve 2’nci gol için gerekli kararlılığı ne yazık ki göremedik. Yazık, büyük bir fırsatı tepti F. Bahçe.

Ercan Güven (Milliyet): Dün akşam tam bir şölen olarak başladı… “Doktor ne yersen ye” demiş, sahaya ideal kadro dizilmişti. Tribünler muhteşem, umutlar zirvedeydi. Ama Fenerbahçe oyundan düşüp, müthiş hamlelerle daha da dibe vurunca tur uzatmalara, oradan penaltılara kaldı. Livakovic mi kurtaracaktı takımı, ayağını topa değmeden penaltı kullanan Bonucci mi?
Sorumlu kim?.. Bu kez doktorlar masum!.. Fred ve İrfan’ı çıkarıp Zajc’ı, Krunic’i sokan ve Fred de dahil herkesi hayretler içinde bırakan teknik heyet ilk sırada.
Elveda Avrupa…

Maçın normal süresinde yorulan Dzeko yerine Bathsuayi’yi alan İsmail Kartal, “neyini beğenmediyse” İrfan ile Fred’i de alıp sahaya sürdüğü Zajc, Cengiz, Çağlar ve Krunic ile turun tüm sorumluluğunu üzerine aldı. Nasıl altından kalkar acaba?

Halil Özer (Milliyet): Kelimenin tek anlamıyla yazık oldu. Hiç beklenmedik adamlar, tecrübe ile yüklü adamlar, kalite adamlar öyle penaltılar kaçırdı ki olacak iş değil. Ve Fenerbahçe kendi eliyle, ayağıyla yarı finale yükselemedi.
Oysa her şey harika başlamıştı. İlk yarı Fenerbahçe bir Avrupa maçında nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadı.Sakin, soğukkanlı, kontrollü, dikkatli.
Hiç acele etmedi.
Uzatmalarda ise iki takım idare etmeye çalıştı. Ama Fenerbahçe’de ne kadar kötü olursa olsun Fred ile İrfan’ın çıkması top kontrolünde sıkıntı yarattı. Özellikle ilk uzatmada Yunan takımı daha etkiliydi. Ancak Fenerbahçe bu dakikalarda iyi savunma yaptı. Ve sonuç maç penaltılara gitti.
Penaltılarda ise Livakoviç elinden geleni yaptı. Ama Tadiç, Cengiz ve Bonucci gibi isimler penaltıları kaçırınca kaçınılmaz son geldi.

Bülent Timurlenk (Sabah): Bir Avrupa kupası çeyrek final ilk maçında deplasmanda takımın üç kilit ismini yedek bırakıp, 3-0 geriye düştüğünde bu adamlar sahne alıp seni İstanbul'a tur ümidini yüksek tutacak 3-2 ile götürüyorsa, bir hafta önce tabelayı belirleyen son golü atan İrfan Can Kahveci daha 11'de ağları bulup kalan dakikaları 50 bin taraftarın önünde tek başına bir finale çeviriyorsa daha ne istersin ki bir teknik adam olarak.

Üstelik ekim ayından beri ilk kez adları kariyerleriyle değil uyumları ve performanslarıyla ideal 11 olmuş kadro ilk kez sahadaysa. F.Bahçe bu sezon bu kupada bir önceki turda ilk maçta formaliteye çevirdiği rövanşta sahasında kaybetmiş ama diğerlerini Olympiakos'u kupa dışına itecek 2 veya fazlası farkla kazanmıştı. İlk yarıda F.Bahçe ceza sahasına giremeyen, Becao ve Djiku'nun müthiş savunmasıyla isabetli şut bile atamayan Olympiakos'un biletini kesecek ikinci gol neden gelmedi peki? Hücumda İrfan Can'ın müthiş istekli ve akıllı oyununa ayak uyduranlar yoktu. Dzeko merkezden derine geldiğinde oyunu rahatlattı ama takımı da ceza sahası için koşu atmadığından hücumda kısırlık Komşu'nun takımını canlı tuttu…

Batshuayi değişikliği doğruydu da uzatmaya gitmesi gereken bir maçta Fred'i 86'da oyundan almanın ne olduğunu Brezilyalı oyuncu yanıtladı kenara gelirken: "Neden?" İlk maçın ardından bu köşenin son satırı şuydu: "Bardağın boş tarafında uçurumun kenarından dönen İsmail Kartal" 120'ye kadar oyunu da verdi rakibe, pozisyonları da…

Livakovic, turu iki maçta da rakibine hediye eden İsmail Kartal'ı penaltılarda uçurumun kenarından alabilirdi ama Tadic, Cengiz ve Bonucci'den biri atabilseydi...

Gürcan Bilgiç 'Sabah): Alman hakemin takdir haklarından "eksik" kalmasının sebebi bu mu bilemem ama kritik pozisyonlardaki kararları hep Fenerbahçe aleyhine oldu. Ntoi çok önce ikinci sarıyı görmeliydi. Symanski'nin aldığı darbenin VAR'dan "devam" görmesi de tartışılır. Olympiakos tam bir sistem takımı olduğunu gösterdi. İlk yarıdaki çaresizliği özellikle uzatmada oyunu kontrol eden modele dönüştürdüler. Maç içinde Fenerbahçe getirmedi onları kaleye, sonrasında Olympiakos söyledi son sözü. Ve penaltılar geldi… Ondan sonrası artık kaleci ile atan arasında. En önemli üç oyuncu 'Tadic, Cengiz, Bonucci) kaçırdığı penaltıları. Olacak şey değil ama oldu. Tüm güzelliklerle dolu olan Kadıköy gecesi, Olympiakos'a hediye verdi. Livakovic'in kurtarışları bile maçın tadını değiştiremedi.

Erman Özgür (Fanatik): İsmail Kartal rakibi tedirgin edebilecek en özel 3 oyuncuyu da oyundan almışken Olympiakos da cesaretlendi ama neyse ki kalitesi tabelayı değiştirmeye yetmedi. Sonuçta Fenerbahçe bu ilk maçtaki yanlışlara ve rövanşta yapılan karşılığı olmayan hamlelere rağmen işi penaltılara taşıdı. Ancak Fenerbahçe o kadar kötü penaltılar attı ki Livakoviç de dayanamadı. Fenerbahçe bana göre kendisinden daha zayıf bir takıma elendi. Kime yazar derseniz, ister 2 maçta da çok kötü seçimler yapan İsmail Kartal’a, ister Karagümrük maçının ertelenmesi teklifini geri çeviren yönetime, isterseniz penaltılara çalıştığı söylenen oyunculara. 

Habere git: ajansspor