FB Haber

Haberleri ister oku ve ister dinle. Fenerbahçe ile ilgili tüm haberler bu uygulamada.

Download on the AppStore
ajansspor: Ya bir de Fenerbahçe'nin santrforu olsa

Ya bir de Fenerbahçe'nin santrforu olsa

ajansspor

AJANSSPOR HABER

Transfer sezonu başladığından beri Fenerbahçe'de en çok tartışılan mevki olarak santrfor görülüyor. Teknik Direktör Jorge Jesus'un başta tüm hücum oyuncularını görmek istemesi nedeniyle santrfor transferi gerçekleşmedi. 

Başkan Koç'un söylediği 3 mevkiden sadece santrfor kaldı

İlerleyen günlerde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da 3 eksik bölgeye transfer yapacaklarını açıklarken bunların arasında santrforu saydı. Koç'un açıklamasından sonra kaleye İrfancan Eğribayat, sol beke Ezgjan Alioski alındı. Santrfor içinse Sörloth ve ya Maxi Gomez'den birisinin kadroya katılması bekleniyor. Fenerbahçe'nin gol sıkıntısı var mı?

Fenerbahçe'nin gol sıkıntısı var mı

Santrfor transferi için gün sayan Fenerbahçe, iki Süper Lig maçında 9 gol buldu. Avrupa'da ise 4 maçta 5 kez top ağlara gönderildi. Yani Fenerbahçe bu sezon 6 maçta 14 kez gol sevinci yaşadı. Kanarya'nın topu ağlara gönderemediği tek maçsa deplasmandaki Dinamo Kiev karşılaşması oldu. En golcü takımın hücumuna takviye! 

En golcü takımın hücumuna takviye

Fenerbahçe geçen sezon 73 kez fileleri havalandırırken ligin en golcü takımı olmuştu. Sarı lacivertliler bu sezon hücum hattına Joshua King, Emre Mor, Bruma, Joao Pedro, Tiago Çukur gibi isimlerle takviye etti. Hücuma yönelik orta saha oyuncusu Lincoln de kadroya katıldı. 

Valencia Süper Lig'e süper başladı

Fenerbahçe santrfor arayışlarını sürdürürken Enner Valencia, Süper Lig'e süper bir başlangıç yaptı. Şampiyonlar Ligi elemesinde Kiev'e karşı bir penaltı kaçıran forvet Ümraniyespor ve Kasımpaşa ağlarını 4 kez havalandırmayı başardı. Fenerbahçe'nin aldığı skorlar ve gol atanlar 

Fenerbahçe'nin aldığı skorlar ve gol atanlar 

Sarı lacivertlilerin bu sezon resmi maçlarda aldığı sonuçlar ve gol atan futbolcuları şöyle:

Dinamo Kiev- Fenerbahçe 0-0

Fenerbahçe- Dinamo Kiev 1-2 (Atilla Szalai)

Fenerbahçe- Slovacko 3-0 (Emre Mor, Lincoln -2-)

Fenerbahçe- Ümraniye 3-3 (Valencia -2-, Merghim Berisha)

Slovacko -Fenerbahçe 1-1 (Serdar Dursun)

Kasımpaşa -Fenerbahçe 0-6 (Joshua King, Valencia -2-, Emre Mor, Arda Güler -2-) 

Gol beklentisi en yüksek takım

Süper Lig'de ilk iki hafta itibariyle gol beklentisi en yüksek olan takım Fenerbahçe oldu. Rakip ceza alanında 65 kez topla buluşan sarı lacivertliler 5.56 gol beklentisine ulaştı. Fenerbahçe'nin rakiplerinde ise aynı istatistikler şu şekilde:

* Trabzonspor: 41 ceza sahasında topla buluşma, 3.78 gol beklentisi.

* Beşiktaş: 62 ceza sahasında topla buluşma, 2.84 gol beklentisi.

* Galatasaray: 52 ceza alanında topla buluşma, 1.98 gol beklentisi. 

Ya bir de santrfor olsaydı

Rakiplerine gol beklentisi konusunda bu kadar büyük fark yapan 6 maçta 14 kez topu ağlara yollayan sarı lacivertliler şu ana kadar geçen sezon Serie A'da 13 gol atan flaş transfer Joao Pedro'dan da sakatlığı nedeniyle yararlanamadı. Bu rakamlardan sonra akla şu soru geliyor: Ya bir de Fenerbahçe'nin bir de santrforu olsaydı?

Habere git: ajansspor